14. Uluslararası Kar Film Festivali Başvuruları Başladı

Bu yıl 14. kez düzenlenecek olan festivalin kapsamını seminer, atölye çalışmaları, film gösterimleri, film yarışması, oyuncu ve yönetmen söyleşileri, farklı İletişim Fakültelerinden gelen akademisyenlerin yer alacağı oturum, Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesinden mezun olan sektörde tecrübe sahibi isimlerin katılımlarının olacağı oturum, kokteyl, ödül töreni ve gala gecesi biçiminde özetlemek mümkündür.

Başvuru Koşulları:

• Yarışmaya katılacak eserler HD, 2K, 4K veya XDCAM formatlarından herhangi biri ile çekilebilir ancak festivale katılım (kayıt) formatı HD Mpeg2 formatında olmalıdır. (HD MPEG, 4:2:2, 30MB/S)
  • Yarışmaya katılacak eserler 2 kopya halinde gönderilmelidir.
  • Bozuk kayıt yapılmış filmler, değerlendirmeye alınmadan yarışma dışı bırakılır.
  • Yarışmaya katılacak eser bir zarfın içerisinde üzerine üniversite adı, yönetmen adı ve eserin adı yazılarak gönderilmelidir.
  • Filmin, özgün senaryo ve özgün müzik eserlerinden doğan telif hakları ile ilgili izinlerin alındığına ilişkin belgeler katılım formu ile birlikte gönderilmelidir.
  • Katılımcılar daha önce Kar Film Festivali’ne katılmış filmlerle katılamazlar.
  • Yarışmaya katılacak olan eser tek yönetmen/afiş tasarımcısı adıyla gönderilmelidir.
  • Katılımcılar Kurmaca, belgesel, deneysel, kamu spotu, animasyon ve afiş kategorilerinden birine birden fazla eser gönderebilirler.
  • Katılımcılar farklı veya aynı kategoride her bir başvuru için ayrı bir form doldurmalıdır. Ancak başvuru evrakını tek bir kargo veya posta zarfı/paketi içinde gönderebilirler.
  • Afiş kategorisinde yapılan çaışmalalara ait Proje Dosyası, JPEG ve TIFF formatında alınmış görselller CD veya DVD ortamında, ıslak imzalı başvuru formu ile birlikte gönderilmelidir.
  • Katılımcılar, başvuru formunun çıktısını imzalayarak (DVD veya flash bellek içerisinde) kargo veya posta ile 1 Mart 2018 tarihine kadar gönderebilirler.
  • Adres: Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanlığı, Merkez Kampus 25240 – Erzurum / Türkiye

Başvuru Formu için TIKLAYINIZ