Skip to main content

Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından düzenlenen 12. Uluslararası Kar Film Festivali bütün hızıyla devam ediyor.

Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından düzenlenen 12. Uluslararası Kar Film Festivali bütün hızıyla devam ediyor. 10 Mart Perşembe günü ‘Diriliş Ertuğrul’ dizi ekibinin söyleşisi ile start alan festival birbirinden renkli konuklarını ağırlıyor.

Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından gelenekselleştirilen, ilki 2004 yılında yapılan Kar Film Festivalinin bu yıl 12.’si düzenleniyor. Nene Hatun Kültür ve Gösteri Merkezinde gerçekleştirilen programda; film yönetmenlerinden eleştirmenlere, Yeşilçam emektarlarından köşe yazarlarına kadar, sektörden ve akademik camiadan birçok önemli isim yer alacak. Festivalde Belgesel, Kurgusal, Deneysel, Animasyon ve Reklam kategorilerinde 1. 2. ve 3.’lük ödülleri verilecek.

Etkinlikte konuşan İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. İrfan Hıdıroğlu, festivali her yıl üstüne biraz daha katarak gerçekleştirdiklerini aktardı. Festivalin amaç ve kapsamından bahseden Hıdıroğlu, “Ülkemizde 30’un üzerinde İletişim Fakültesi ve Meslek Yüksek Okulu bulunuyor. Bu okullardan binlerce öğrenci mezun oluyor. Bu festival öğrencilerin bu tatlı rekabet ortamında ürünlerini göstermesine olanak sağlaması bakımından önemli bir yere sahip” şeklinde konuştu.

Festivalin film yarışmasına 150’den fazla film katıldığını belirten Hıdıroğlu, “Bu büyük bir başarıdır. Katılım oranı da gösteriyor ki festivalimiz tüm Türkiye’deki öğrenciler tarafından ilgi görüyor” dedi. Konuşmasında Ankara’daki menfur saldırıyı da kınayan İrfan Hıdıroğlu sözlerini şöyle bitirdi: “Bizim içtiğimiz suyumuz bir, böldüğümüz ekmeğimiz bir, töremiz bir, vatanımız bir, toprağımız bir geleneğimiz bir, peygamberimiz bir dinimiz bir bizim bütünlüğümüzü bozanlar bizden değildir. Bu festivalin birliğimize katkı sağlamasını diliyorum.” dedi. – ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

 

Duyuru


19. Uluslararası Kar Film Festivali kapsamında düzenlenen Kısa Film Yarışmasının sonuçları açıklandı.

Sonuçlar için tıklayınız.

This will close in 20 seconds